Rychlá „cobydup“ česneková omáčka

Dnes ti dám tip na výbornou česnekovou omáčku, takovou co máš hotovou raz dva. Často ji dělám dětem na večeři s těstovinami a kuřecím masem. Děti se po ní můžou utlouct a já mám teplou večeři hned hotovou. I manžel si ji nemůže vynachválit. Zkus a určitě si tento recept najde místo ve tvé kuchařce. A ta vůně česnekové omáčky okamžitě pohltí celou rodinu.

Malý tip ode mě: zkus koupit široké těstoviny tzv. tagliatelle, místo obyčejných kolínek. Hned jídlo dostane úplně jiný rozměr a ty si budeš připadat jak hotový masterchef.

Zdroj → Fotka od RitaE z Pixabay 

Na přípravu budeš potřebovat:

  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 palička česneku
  • 1 cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 500 ml vody
  • hrstka petrželky
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 kostka maggi zeleninový bujon
  • 200 ml smetany

Postup přípravy:

  1. Paličku česneku rozkrojíš a dáš péct na 15min do předehřáté trouby na 180 stupňů.
  2. Cibuli nakrájíš na kostičky, zpěníš na oleji a zasypeš moukou.
  3. Připravenou jíšku zaliješ za stálého míchaní vodou. Přidáš kostku bujonu a povaříš.
  4. Těstoviny uvaříš dle návodu. Pokud chceš do omáčky přidat kuřecí maso.
  5. Nakrájej ho na nudličky a osmahni na rozpáleném oleji.
  6. Kuřecí maso si osol a opepři.
  7. Upečený česnek vymačkáš do omáčky.
  8. Přilijeme smetanu, muškátový oříšek, nasekanou petrželku a promícháme.
  9. Hotovou omáčku s kuřecím masem naservíruješ s uvařenými těstovinami, vršek můžeš ještě posypat nadrobno nakrájenou čerstvou červenou paprikou, dle toho jak to doma máte rádi.

A můžeš podávat. Užij si to lahodnou vůni omáčky, která tě omámí 🙂

Rychlá „cobydup“ česneková omáčka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.