Zkrácená délka kalhot (a jak v ní nezmrznout)

Odhalené kotníky dneska prostě vedou. Opticky zúží nohy jako žádné jiné boty a prodlouží postavu. Do zimy ale není výjimkou, že v tomhle trendu snadno zmrzneš. Lze si ho přece jen přenést?

Kam kratší délka patří

Skvělé je, že skoro všude. Skinny džíny, volné džíny, boyfriend, mom jeans, dokonce i rovné střihy. S tím je spojené takzvané ohrnování – vezmeš konec džín a ohneš ho. Ničemu to nevadí, u některých džínů je to dokonce žádoucí. S ohyby opatrně, příliš natěsnaná látka moc lichotivě nevypadá.

Navíc není třeba zůstávat u džínů. Pro klasické látkové kalhoty platí stejná pravidla, naopak v tomto případě jde zkrácení opravdu do vysokého počtu centimetrů. Ale opatrně, pokud nejde vyloženě o společenské kalhoty (a i tam je ohyb hraniční), tak se ohrnování určitě nehodí.

Co pod kalhoty

Velkým hitem jsou barevné vysoké ponožky. Neboj se popustit uzdu fantazii, všechny barvy, květiny, vzory i oblíbené kreslené postavičky jsou povoleny a je to pro tebe skvělá příležitost, jak vyjádřit samu sebe. V obchodech teď narazíš už opravdu na kde co, pokud například chceš být doktorka, můžeš to vyjádřit ponožkami s nemocničními barvami a lékařskými křížky. Mimochodem, vánoční ponožky jsou taky zpátky. Pokud chceš být trochu elegantnější, doporučím ti silonkové černé punčošky, které nahradí ponožky.

Hurá do zimy

Jó, ponožky samotné na mrazíky prostě nestačí. Tehdy je důležité vybírat správnou obuv. Ideálně by kalhoty měly končit přesně nad botami, tady rozhodně vynesete kotníkové boty.

Vyzkoušej třeba chelsea botky. Na podzim ti jinak vystačí určitě i tvoje oblíbené tenisky. Speciálně ohrnování džínů má velkou výhodu, snadno ho schováš do kozaček. Volné kalhoty ale do kozaček ani do jiných bot do půlky lýtek nesoukej, dosáhneš možná tak toho, že budeš vypadat jak voják s holínkami.

Zkrácená délka kalhot (a jak v ní nezmrznout)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *